keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Luonnonkosmetiikkaa

Päivät rientävät vauhdilla eteenpäin ja ihmettelen taas miten voidaan olla kohta jo helmikuun puolivälissä. Pidemmittä puheitta ajattelin tänään hypätä hetkeksi muodinmaailmasta ja käsitellä aihetta luonnonkosmetiikka

Luonnonkosmetiikalla tarkoitetaan kosmetiikkaa ja ihonhoitotuotteita, jotka ovat tuotettu ja valmistettu mahdollisimman luonnonmukaisista raaka-aineista ja ovat mahdollisimman vähän haitallisia ihmisille ja ympäristölle. Raaka-aineiden tulee olla luonnonöljyjä-, rasvoja ja vahoja. Väri-ja säilöntäaineiden tulee olla peräisin luonnosta. Luonnonkosmetiikassa ei saa käyttää mm. silikoneja, parabeeneja ja maaöljyjohdannaisia. 

Luonnonkosmetiikalle on mahdollista saada sertifikaatti, jonka avulla kuluttaja voi varmistua tuotteen luonnonmukaisuudesta. Sertifikaatin saavat vain riippumattoman tahon määrittämien kriteerien täyttävät tuotteet. Sertifikaatin hakeminen maksaa, joten kaikki pienet luonnonkosmetiikkayritykset eivät välttämättä serifikaattia hae. Erilaisia luonnonkosmetiikka sertifikaatteja ovat mm. saksalainen BDIH, ranskalaiset Ecocert ja Cosmebio, brittiläinen Soil Association, belgialainen Ecogarantie ja italialainen AIAB

Vuonna 2007 perustettiin NaTrue sertifikaatti, jota kaikki luonnonkosmetiikkavalmistajat voivat hakea. NaTrue sertifikaatissa on kolmen tähden tasoa: 
1 tähti tarkoittaa luonnonkosmetiikkaa
2 tähteä luonnonkosmettiikkaa, jossa on käytetty luomuaineita
3 tähteä luomukosmetiikkaa

Oma suosikkikosmetiikka verkkokauppani on juuri uudistinut Biodelly. Biodellyn kautta on mahdollista hankkia kaikki mitä tarvitsee ihon- ja hiustenhoitoon, meikkejä sekä hoitotuotteet lapsille ja miehelle. Nyt helmikuussa uudistuneen Biodelly kotisivujen kautta löytää myös Biodellyn blogin. Kannattaa käydä tutustumassa sivustoihin. 

Itse pyrin valitsemaan mahdollisimman paljon luonnonkosmetiikkaa, mutta enemmän pitäisi vielä suosia. Omia suosikkituotteitani luonnonkosmetiikassa ovat seuraavat tuotteet:

Eyeliner liquid brown
Dr. Hauscha liquid eyeliner
Benecos Luomiväripaletti
Benecos Quattro luomiväripaletti
Benecos Kulmakynä
Benecos Kulmakynä
Meikkaaminen vaatii kunnon välineet ja itse olen tykästynyt Ecotools siveltimiin. Minulla on käytössä Ecotools Starter set ja Ecotools meikkipohjasivellin setti.

Ecotools starter set

Ecotools Flawless Face set
Luonnonkaunista keskiviikkoa!

Terkuin, 
Mrs. HeyDahl

P.S. 
Luonnonkosmetiikan lähteenä on käytetty Wikipediaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti