torstai 5. maaliskuuta 2015

Kapina kertakäyttökultturia vastaan

Muoti ja vaatteet ovat tulleet (valitettavasti) entistä enemmän kertakäyttöisemmiksi. Vaatteet ovat liian halpoja, niitä ostetaan hetken mielijohteesta ja käytetään usein vain kerran (jos sitäkään). Halvalla ei saa hyvää ja laadukasta vaatetta. Halvan vaatteen vastuullisuus ei myöskään useinkaan toteudu. 

Valitettavasti monet muotitalot eivät pohdi juuri ekologisia ja eettisiä pointteja, vaan miettivät keinoja miten takoa lisää rahaa keinolla millä hyvänsä. Esimerkiksi muotijätti H&M on lanseeraamassa ns. festari vaatemalliston H&H loves Coachella, joka tulee varmasti olemaan kertakäyttömuotia, valitettavasti.

Onneksi on kuitenkin vaihtoehtoja. 

Kapinaan kertakäyttökulttuuria vastaan on käynyt esimerkiksi suomalainen Kude Design Oy ja sen perustaja Outi Pakarinen. Kude on perustettu joulukuussa 2013; ja se on suomalainen vaatealan yritys, jonka valikoimaan kuuluvat laadukkaat ja eettisesti valmistetut perusvaatteet, vaatekaapin kulmakivet. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan Suomessa ja Virossa. Kude tarjoaa myös ratkaisuja vaatekaapin vaateongelmiin vaatevalmennuksen myötä. 

Kude vaatevalmennus on hyödyllinen apu arjen vaateongelmiin. Vaatevalmennus auttaa asiakasta säästämään aikaa, rahaa, hermoja ja ympäristöä. Kenelläpä meillä ei olisi (useinkin) hetkiä, jolloin vaatekaapissa ei ole mitään päällepantavaa, vaikka vaatteita on yli omien tarpeiden. Joskus olemme myös todellisen vaatekaapin päivityksen tarpeessa esim. työpaikan vaihdon, painonpudotuksen tai eron jälkeen. Silloin Kude vaatevalmennus toimii loistavana apuna. 

Vaatevalmennus onnistuu henkilökohtaisena palveluna, pienryhmissä sekä luentoina/workshop tyyppisenä valmennuksina. Vaatevalmennuksista voi tiedustella lisää sähköpostilla osoitteesta outi.pakarinen@kude.fi

Kude verkkokaupan kautta voi tilata tällä hetkellä erilaisia t-paitoja, miehille ja naisille. Naisille löytyy lisäksi neuleliivejä ja mekko. Kude vaatemerkin mallistoa rakennetaan asiakkaiden toiveiden mukaan. Jokainen tuote syntyy siis tarpeeseen, ei kertakäyttöä varten. 

Tässä muutamia kuvia Kude mallistosta. Lisää löytyy verkkokaupasta.
KUDE T, Kääty printti, t-paita - KUDE
KUDE T t-paita, Kääty printti
KUDE top, toppi - KUDE
KUDE top, toppi
Perho- mekko, mekko - KUDE
Perho-mekko
Ainakin nämä Kude vaatteet ottaisin mielelläni täydentämään mun vaatekaappia. Kude vaatteet ovat mielestäni edullisia kotimaiseksi vaatemerkiksi. Esimerkiksi monikäyttöinen Perho-mekko on 56 €. Perho-mekkoa on saatavilla huhtikuusta alkaen mustan lisäksi petrolin värisenä eli sopisi varmasti moniin kevään ja kesän rientoihin: arkeen ja juhlaan asusteita vaihtamalla. 

Kapina terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti