tiistai 31. maaliskuuta 2015

Ekoluksus laukut

Pääsin tutustumaan Viona Blu merkin kalannahasta valmistettuihin tuotteisiin Lasia ja muotia tapahtumassa. Olin käynyt Viona Blun nettisivuilla jo ennen tapahtumaa, mutta todellisen tuntuman luksustuotteisiin sain livenä. 

Juttelin tovin Viona Blu merkin suunnittelijan ja toimitusjohtajan Sirpa Kalliolan kanssa ja sain paljon informaatiota kalannahkatuotteista. 

Viona Blu merkin tuote on ekologinen valinta, sillä materiaali on kalateollisuuden jätettä, eli muuten roskiin laitettavaa materiaalia. Viona Blu tuotteet ovat laadukkaita ja pitkäikäisiä. Siitäkin syystä Viona Blu merkin tuote on ekologinen valinta. Kalannahkainen laukku pehmenee käytössä eli paranee vanhetessaan. Tuotteet eivät vaadi myöskään hoitoa, joten se sopii vähän laiskemmillekin tyylitaitureille. 

Tuotteet valmistetaan alusta loppuun käsityönä. Tuotteiden valmistuksessa käytetään kyllä ompelukoneita, mutta jokaisen vaiheen hoitaa todellinen käsityöammattilainen. Viona Blu merkin ydinajatuksena onkin, ettei kone voi korvata ammattitaitoista artesaania. Kannatan ehdotomasti tätä ajatusta. Suomalaisia käsityötuotteita pitäisi suosia yhä enemmän, jotta meillä on jatkossakin suomalaista käsityöosaamista. 

Jokainen Viona Blu merkin tuote on uniikki, johtuen kalan suomuista. Yksikään kala ei ole samanlainen, ei myöskään Viona Blu merkin tuote. 

 Heidi Ahlqvist ja Sirpa Kalliola
Lehmushovissa Lasia ja Muotia tapahtumassa 28.3.2015

Clutch 2.3. Red laukkuun on käytetty yhteensä 12 kalannahkaa.


Viona Blu upeita rannekoruja, lompakkoja ja Clutch mustan 

ja vihreän sävyissä. 


Viona Blu tuotteita upeissa vaalean sävyissä 

Ihastuin Viona Blu merkin tuotteisiin. Erityisesti upeat rannekorut, avaimenperät ja Clutch laukut olivat suosikkejani. Tuotteiden materiaali yllätti minut täysin. Olin kuvitellut tuotteiden olevan ohutta, helposti rikkoutuvaa nahkaa. Tuotteet tuntuivat kuitenkin kestäviltä ja vahvoilta. 

Viona Blu ateljee sijaitsee Virossa, joten suomalaisen käsityöosaamisen lisäksi yritys hyödyntää virolaista käsityöosaamista. Tuotteiden materiaali tulee Virosta ja Norjasta. Uhanalaisia lajeja Viona Blu tuotteissa ei käytetä.


Viona Blu tuotteita voi tilata mm. Viona Blu web-shopista www.vionablu.com ja jälleenmyyjiltä esim. Helsingissä Kasarmikadun Armoire liikeestä.

En voi muuta kun ihastella näitä uskomattoman kauniita kalannahkatuotteita ja suomalaista käsityöosaamista. Viona Blu tuotteet ovat todellisia ekoluksustuotteita.

Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti