keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kissanaisen kevät

Tänään on esittelyssä suomalainen vaatemerkki ja suunnittelija Piia Hänninen haastattelun merkeissä.

Suunnittelijan nimeä kantava vaatemerkki perustettiin vuonna 2006. Suunnittelukokemusta Piia Hänniselle on kertynyt Betty Jacksonin, Grimaldi Giardinan ja Fendin muotitaloilta. Omassa mallistossaan Hänninen huomioi vaatteiden eettisyyden, ekologisuuden ja käyttömukavuuden. Vaatteiden materiaalit valitaan huolella ja lähituotantoa suositaan. Vaatteet valmistetaan Suomessa ja Virossa.   

Piia Hänninen kevät/kesä 2015 Cat Village





Kyselin suunnittelijalta muutaman kysymyksen liittyen vaatesuunnitteluun ja kevät/kesä 2015 Cat Village mallistoon:

1. Mistä löydät inspiraation? Esimerkiksi mistä juontaa juurensa kevät/kesä malliston kissateema?

Tavoitteena oli luoda värikäs, hauska, freesi mallisto, jossa yhdistyy naisellinen 60-luku ja villimpi sarjakuvamainen ja tyttömäinen look keskenään.

Kissaprintit on suunniteltu yhteistyössä lontoolaisen Nicola Morrisonin kanssa. Käytän mallistoissa usein luontoa tai/ja eläimiä inspiraation lähteenä.

2. Millaiseksi kuvailisit suunnittelemiesi vaatteiden tyylin?

Tavoitteenani on yhdistää hillittyä, konservatiivista pukeutumista ja villimpiä printtejä, yksityiskohtia ja leikkauksia keskenään. Valmistamme aikaa kestäviä, laadukkaita ja hyvin istuvia vaatteita, jotka korostavat henkilön persoonaa.

3. Millä perusteella valitset materiaalit?

Käytän mallistossa korkealaatuisia luonnonmateriaaleja, jotka kestävät käytössä ja ovat miellyttäviä päällä. Käytän usein esim. mekoissa materiaaleja, jotka sopivat niin juhlaan kuin arkeenkin, jolloin mekko on hyvin monikäyttöinen.

4. Miten aiemmat työantajat ovat vaikuttaneet työhösi?

Omaa suunnittelukokemusta naisten- ja miestenvaatetuksesta, urheiluvaatetuksesta sekä kierrätysvaatesuunnittelusta. Ekologisuus ja eettisyys suunnittelijan valinnoissa ovat tärkeää. Arvostan omaperäisen luovuuden lisäksi myös ateljee-henkisyyttä, pien- ja lähituotantoa, luonnonmateriaaleja, käytännöllisyyttä, laatua ja kestävyyttä.

5. Mitä on sinun oma suosikkituotteesi kevät/kesä 2015 mallistosta?

Kissaprintit eri muodoissa.

6. Mistä suunnittelemiasi vaatteita voi hankkia?

Kevät/kesä 2015 mallistoa myyvät kaupat:
Nudge (Yrjönkatu 30, Helsinki) nettikauppa
Katoko (Nortamonkatu 4, Pori) nettikauppa
Saaras nettikauppa 

Lämmin kiitos Piia Hänniselle haastattelusta. Sain tietää kaksi uuttaa verkkokauppaakin haastattelun ansiosta: Nudge on minulle entuudesta tuttu, mutta Katoko ja Saaras olivat minulle tuntemattomia. Täytyykin ensi tilassa tutustua myös niihin. 

Piia Hännisen kevät/kesä 2015 mallistossa vilisee kissoja eli kyseessä on monille kissanaisille sopivia asuja. Miau!

Kissaterkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti