maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulutunnelmia


Jouluun on enää muutama päivä ja meillä alkaa olla kodissa joulutunnelmaa. Kelit on mitä on, mutta kotiin saa muutamilla pienillä jutuilla joulun aikaan. Suurin joulufiiliksen tuoja on ehdottomasti joulukuusi, joita meillä on tänä vuonna kolmin kappalein. Isoin kuusi koristaa ruoka- ja olohuonetta ja molemmilla lapsilla on omat pienet kuuset omissa huoneissa. Kuuset on haettu meidän omasta metsästä ja vielä jouluisissa tunnelmissa eli silloin, kun maassa oli hieman lunta. Nyt kun viikonlopun sateli vettä, on ihanaa, että talossa on jouluinen tunnelma. 

Tyttären huonessa pieni kuusi on valkoisessa anopilta saadussa kukkaruukussa ja tytär sai koristella kuusen itse. Kuusen vieressä puisella jakkaralla on pino joulukirjoja, joita olemme lukeneet ahkerasti joulun lähestyessä. Osa kirjoista on minun vanhoja, osa tyttären lahjaksi saamia ja osa kirpparilöytöjä. Jakkara on isäni aikoinaan kansakoulussa tekemä. Maalasimme äitini kanssa jakkaran muutama vuosi sitten samalla kauniilla harmaan sävyllä kuin eteisen vanha puupenkki ja olohuoneen lipasto. Nurkassa oleva rottinkituoli on useita vuosia vanha ja parhaat päivät jo nähnyt, mutta yhä käyttökelpoinen. Pirteä oranssi matto on äitini virkkaama. 


Jouluisia kirjoja lukemalla pääsee jouluntunnelmaan.

Pojan huoneessa kuusi pääsi vanhaan maitotonkkaan ja koristelin sen erilaisin palloin. Laitoin kuuseen myös Kulttuuripaja Omnian Nuorten pajan kierrätymateriaalista valmistetut joulupallot, jotka ostin Kuden synttäreiltä. Kuusen seurassa ovat kirpparilöytö Muumipeikko ja Plaston mopo, joka on meillä kovassa käytössä. 



Olohuoneeseen ruokatilan nurkkaan valikoitui tämä kuusi. Kuusi koristeltiin monta vuotta (mutta ei vielä ikivanhoilla) koristeilla. Koristeiden sävyinä on tänä vuonna hopea, sininen ja punainen. Haluaisin kuuseen musta-hopeisen koristelun, mutta en ole raaskinut vielä ostaa uusia mustia koristeita, kun nykyisetkin ovat niin hyvässä kunnossa. 

Meillä kuusi koristeltiin jo viikonloppuna. Kuusi toi mukanaan oikean joulutunnelman. 


Joulukuusen koristeet laatikossa hyvässä järjestyksessä
Helmisydämet 
Lahjoja ihanilta ystäviltä minulle <3
Neulemekko - kirpparilöytö
Kaulakoru - Modo Mio (saatu lahjaksi)
Rannekoru - Salmiak Studio
Vesisateisen lämpimästä joulukuusta huolimatta, joulumieli alkaa valmaamaan mielen. Olisihan tietysti ihanaa, jos lunta saataisiin myös tänne Etelä-Suomeen.

Jouluisin terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti