sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kotimaisia joululahjavinkkejä

Lahjoja on kiva antaa ja saada, eikö? Joulu on jo aivan nurkan takana ja monet ovat jo varmasti hankkineet läheisilleen lahjoja. Itselläni on hieman huono tapa jättää lahjojen hankkiminen viime tippaan, niin myös tänä vuonna. En ajatellut ottaa asiasta mitään stressiä, sillä suunnittelen lahjahankinnat etukäteen. Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty.

Tämä vuonna jos koskaan olisi tärkeää hankkia Suomessa valmistettuja ja vastuullisia joululahjoja. Kaikki me tiedämme, että ostamalla Suomessa valmistettuja tuotteita ja palveluita tuetaan suomalaista työtä ja ollaan mukana luomassa uusien työpaikkojen syntymistä. 

Hankin itsekin useita Suomessa valmistettuja lahjoja kuten Havin kynttilöitä, Lapuan kankureiden keittiöpyyhkeen, Johan pyyhenipsuja ja lasten kirjoja. Tänä vuonna ostin myös legoja ym. ei Suomessa valmistettuja lahjoja, kun pyrin toteuttamaan lahjatoiveita. Ensi vuonna voisin ottaa tavoitteeksi ostaa vain Suomessa valmistettuja lahjoja. Eli pyrkiä löytämään myös lahjatoiveille suomalaiset vastineet.

Ihanille ystäville
Havin kynttilät ja Reilun Kaupan suklaata
 Tyttären opettajalle
Lapuan Kankureiden keittiöpyyhe ja paistolasta

Pojan hoitotädeille
Havin Kynttilät ja Johan pyyhenipsut

Ajattelin koota seuraavaksi teille lukijoille vähän listaa kotimaisista joululahjoista. Mikäli olet jo hankkinut kaikki joululahjat, niin vinkit toivottavasti auttavat ensi vuoden lahjahankintoja. 

Aineeton joululahja esim. elämys tai palvelulahjakortti sopii kaikenikäisille, joilla on jo kaikkea. Kukapa ei ilahtuisi kampaaja-, kosmetologi- tai hierontalahjakortista, siivousavusta tai vaikkapa teatteri-, konsertti-, urheilutapahtumaelämyksestä. Usein elämyksestä saa paljon enemmän iloa kuin materiaalista. Myös lapsille voi hankkia lahjakortteja. 

Lapsille:

Lapset harvoin ilahtuvat pehmeistä paketeista. Kotimaisia lelujakin onneksi löytyy. Monet lapset ilahtuvat varmasti Plaston erilaisista ajoneuvoleluista ja astioista. Kotimaisia leluja löydät klikkaamalla täältä. Pehmeisiin paketteihin löytää myös kotimaisia vaihtoehtoja kuten Hilla Clothing, Muka va, Papu, Punainen Norsu muutamia mainitakseni.

Naisille:

Asusteita on helpompi ostaa lahjaksi kuin vaatetta. Huivi, käsineet tai pipo ovat talven lämmittävä lahjavinkki. Ihania kotimaisia asusteita löytää mm. Uhana Design, Alina Piu, Salmiak Studio, Modo Mio merkeiltä. Monet ilahtuvat myös ruokalahjoista kuten kotimaisista suklaa ym. herkuttelutuotteista. Myös luonnonkosmetiikkatuotteet ovat ihana lahjaidea. 

Miehelle:

Moni mieskin ilahtuu varmasti asusteista. Miesten asusteita (ja vaatteita) löytyy mm. Nurmi, Costo, Uhana Design merkeiltä. Miehille sopii hyvin lahjakortit tapahtumaan tai hemmotteluun kuten hierontaan.

Toivottavasti vinkeistä oli iloa ja hyötyä.

Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti