maanantai 27. huhtikuuta 2015

Fair Made Finland tunnelmia

Sunnuntai aamu alkoi sateisena ja harmaana. Sain itseni sateesta huolimatta iltapäivällä junaan ja kohti Helsinkiä Fair Made Finland vastuullisen muodin taphtumaan. Tyylibloggarin uskottavuutta söi ehkä hieman jalassa olevat Crocs kumisaappaat, mutta ainakin varpaat säilyivät kuivina. Bongasin ainoastaan yhdet kumisaappaat pääkaupungin vilskeessä omieni lisäksi, vaikka alkuun oikein seurasin ohikulkijoiden kenkävalintoja. No se saappaista tällä kertaa. 

Lasipalatsilla oli esillä Fair Made Finland tapahtumassa vastuullisia suomalaisia sekä muutamia ulkomaisia vaate- ja asustemerkkejä. Nähtävää, hypisteltävää ja ostettavaa oli vaikka kuinka paljon. Joitakin hankintoja teinkin ja niistä myöhemmin lisää. Tässä kuitenkin alkuun pientä kuvasatoa tapahtumasta.


Piia Hänninen


Piia Hännisen mallistossa oli nähtävillä paljon eläinaiheisia kuoseja ja pirteitä värejä valkoisen ja tummien sävyjen lisäksi. Kirjoitin aiemmin Piia Hännisen mallistosta ja suunnittelutyöstä otsikolla Kissanaisen kevät. Mikäli se postaus on lukematta, lukemaan pääsee otsikon linkistä. Siellä selviää mm. Hännisen inspiraation lähteet.  






Kude Design

Kude Design shopista tein ensimmäisen hankinnan ja ostin Perho mekon. Olen katsonut mekkoa verkkokaupasta useaan otteeseen ja blogissani aiemmin kirjoittanutkin siitä. Perho mekon kangas on uskomattoman mukavan tuntuista hypistellessä sekä iholla. Testasin mustaa ja petroolin sävyistä mekkoa, ja pienen pohdinnan jälkeen päädyin "tuttuun ja turvalliseen" mustaan, vaikka petroolin sävyinen oli myös kiva. 

Malliston Vekki neuleliivistä näin monta erilaista käyttötapaa ja tuote oli todellinen muutautuja. Yhdestä vaatekappaleesta sai aivan uudenlaisen vaatteen eri tavoin puettuna. Vekki neuleliivistä on kaksi mallia: lyhyt ja pidempi. Tämä monikäyttövaate on ehdottomasti minulla hankintalistalla. 



Kääty T-Paita 
Kude Design koruja


Poola Kataryna

Poola Kataryna mallistosta tulen kirjoittamaan ensi kuussa tarkemmin. Tässä alkuun muutamia maistiaiskuvia. Poola Kataryna mallistossa oli mekkoja, hameita, housuja ja paitoja, joissa oli paljon eläinaiheita sekä värikkäitä, upeita kankaita. 





Poola Kataryna korut valmistetaan Suomessa kotimaisesta koivusta. Aiheena ovat suloiset eläimet ja örkit. 



Hapsu korvakorut suomalaista koivua ja bambua.


Tässä olisi ensimmäinen osa Fair Made Finland tapahtuman tunnelmista. Jatkoa siis seuraa. Päiväkin on näköjään vaihtunut jo ajat sitten maanantain puolelle, joten voin toivotella mukavaa alkanutta viikkoa!

Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti