perjantai 24. huhtikuuta 2015

Vaatteet nurinpäin ja viikonlopun menovinkki

Olen kulkenut tänään vaatteet nurinpäin ja osallistunut Vaatevallankumoukseen. Päivä alkoi pukemalla päälleni eettisen Wellicious merkin mustat joogalegginsit, kirpparilta ostetun Vero Modan raitatopin ja Superdry merkin hupparin nurinpäin. Topin valmistusmaa ei valitettavasti selviä. Huppari on valmistettu Turkissa, joka lukeutuu valitettavasti vaateteollisuuden riskimaihin. Vero Moda ja Superdry merkkien eettisyydestä minulla ei ole tietoa, joten kirjoitan viikonlopun aikana postia molemmille merkkeille ja tiedustelen #whomademyclothes
Nyrkkeilijä look -
sopii hyvin tähän viikonloppuun,
kun suomalaisnyrkkeilijät
ottelevat huomenna tärkeitä otteluita
 

Päiväasuna minulla oli MUKA VA merkin kotimainen hame ja Me&I merkin toppi sekä Mangon musta neuletakki. Me&I vaatteet valmistetaan Turkissa ja Mangon neuletakki Kiinassa, joka on myös valitettavasti vaatteiden valmistuksessa riskimaa. Mangon neuletakki on ollut kestävä ja usein käytössä, sillä se on ollut minun luottovaatteeni jo muutaman vuoden. 

Yhteydenotto lähtee myös Me&I merkille ja Mangolle. Toivottavasti nämä merkit hoitavat hyvät työolot nyt ja jatkossa työntekijöilleen. Katsotaan millaisia vastauksia saan. Jään jännityksellä odottamaan. 

Yksi tapa varmistua vaatteiden vastuullisuudesta on suosia Suomessa valmistettuja vaatteita. 

Saumat esiin
Vaatevallankumoukseen kuuluvat erilaiset tapahtumat ja tässä yksi menovinkki tulevalle viikonlopulle. Helsingissä järjestetään FAIR MADE FINLAND vastuullisen vaatteiden myyntitapahtuma Lasipalatsilla (Mannerheimintie 22-24). Tapahtuma käynnistyi jo tänään, mutta mukaan ehtii myös huomeen lauantaina 25.4. ja sunnuntaina 26.4.


Lauantaina tapahtuma on klo 11-18 ja sunnuntaina klo 12-16 


Kukkakorut -ja seppeleet SweetHEM

Fair Made Finland -tapahtuma kokoaa kansainvälisen Vaatevallankumous-päivän kunniaksi joukon suomalaisia asuste- ja vaatesuunnittelijoita ja jälleenmyyjiä esittelemään ja myymään vastuullisesti valmistettuja tuotteita ja kertomaan tuotteiden tuotantoketjuista. 

Tapahtuman tarkoitus on tuoda esiin markkinoilla olevia vastuullisia vaihtoehtoja pikamuodille. Tapahtumassa on tänä vuonna mukana kahdeksan vaatetusalanyritystä: CircumnavigateKieloKude DesignMiikoMiunPoola KatarynaPiia HänninenSunnuntaipuoti


Kielo merkin mekko
Sunnuntaina on VitaMinnin kahvila, jossa tarjolla on raakakakkuja ja smoothieita. 

Itse pääsen tapahtumaan vasta sunnuntaina, sillä huomenna olen mukana juoksutapahtumassa kipittämässä 10,6 km. 

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!


Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti