torstai 23. heinäkuuta 2015

Farkkujen uusi elämä

Olen säilyttänyt vanhoja farkkujani varastossa, josko niistä jonain päivänä tekisi (Lue: teettäisin äidilläni) jotain uutta. Lainasin alkuvuodesta muutaman kirjan, jossa vanhoista farkuista on ommeltu ja tuunattu kaikenlaisia ihania uusia juttuja. Kirjoitin tammikuussa aiheesta pienen postauksen Kirjoja inspiraation lähteeksi

Nyt noin puoli vuotta myöhemmin, saimme äitini kanssa aikaiseksi koota vanhoista farkuistani (+ yhdistä äitini farkuista) uuden istuinpäällisen vanhaan rottinkituoliin, jonka aiemman päällisen aurinko oli haalistanut tumman sinisestä kulahtaneen harmaaksi. Rottinkituolin rungon mieheni oli maalannut jo pari kesää sitten alumiinihopean sävyiseksi. 

Istuinpäällisen valmistelut aloitettiin ensin hyvällä suunnittelulla. Päädyimme leikkaamaan farkkujen lahkeet kaarevaperäisiksi teräväkärkisiksi kolmioiksi. Keskelle istuintyynyä leikattiin farkuista ympyrä. Äitini leikkasi leivinpaperista ensin yhden kaavan. Lahkeidet sivusaumat jäivät kolmion keskelle, näin kankaaseen jäi hauskat yksityiskohdat. 



Ympyrässä on 13 farkunlahjetta 
ja palanen yhdestä lahkeesta ympyränä. 


Ompeluvaiheessa äitini ompeli ensin kolmiot yhteen ja lopuksi ympyrän keskelle. Sivusaumaan ommeltiin vetoketju ja alapuolenkankaaksi löytyi sopiva pala harmaata kangasta. 

Valmis istuintyyny paikoillaan




Farkkupäällisessä on näkyvissä kulumajälkiä, joita emme alkaneet "poistamaan" niitä kaavoituksella. Kulumat kertovat vain farkkujen olleen aikoinaan kovassa käytössä. 

Tuunattu rottinkituoli pääsi alapihan terassille ja täytyy myöntää, että se on erittäin mukava löhömispaikka. Vielä en ole ehtinyt lukemaan tai ottamaan päiväunia siinä, mutta toivottavasti ehdin niin vielä tekemään tämän kesän aikana. 

Farkkuja jäi vähän vielä jäljelle seuraavia, mutta ehkä vähän pienempiä, projekteja varten. Olisi kiva kuulla, oletko sinä tuunannut vanhoista farkuista jotain uutta. 

Kierrätysterkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti