maanantai 20. heinäkuuta 2015

Tauon paikka

Tauko on suomalainen ekologinen vaatemerkki, jonka takana ovat suunnittelijat Mila Moisio ja Kaisa Rissanen. Tauko vaatteissa käytetään sairaalakäytössä olleita ja käytöstä poistettuja tekstiilejä. Sairaalatekstiilit tulevat muutamilta yhteistyökumppaneilta kuten Päijät Hämeen Tekstiilihuololta Lahdesta ja Saimaan Tukipalvelut Oy:ltä Lappeenrannasta. Kaikki Tauko tuotteet valmistetaan Virossa kahdessa eri ompelimossa.  

Sairaalatekstiileiden materiaalit ovat kestäviä, joten ne ovat hyvää materiaalia uusiokäyttöön. Alkuperäiskäytöstä tekstiilit poistetaan reikien ja tahrojen vuoksi. Suunnittelulla, oikeanlaisella kaavoituksella ja värjäämisellä sairaalatekstiilit saavat uuden elämän vaateteollisuudessa.

Näiden Tauko vaatteiden ei ihan heti uskoisi olleen aiemmassa elämässä sairaalatekstiilejä. 

Radalla hame





Radalla pusero


Tauko miestenvaatteet

Tauko valmistaa vaatteita myös miehille.  Radalla mallistossa on suomalaiselle perinnevaatetukselle ominaisia piirteitä ja veistoksellisia leikkauksia. Erityisesti miesten mallistosta tulee mieleen vanhat suomifilmit ja niiden miessankarit. Yhtä lailla Radalla malliston vaatteet sopivat tämän päivän modernille miehelle, joka arvostaa perinteitä. 

Lisää Tauko vaatteita löydät klikkaamalla tästäTässä muutamia maistiaisia Radalla mallistosta.

Radalla miesten paita


Radalla T-Paita


Radalla miesten housut

Radalla liivi



Tauko vaatteet ovat ekologinen ja eettinen valinta. Maailma on täynnä tekstiilejä, jotka usein päätyvät liian lyhyen elinkaaren jälkeen kaatopaikalle. Itse arvostan suuresti vaatealan yrityksiä, jotka lisäävät tekstiilien elinkaaren pituutta hyödyntäen kierrätys- ja ylijäämätekstiilejä. Tästä Tauko on yksi hyvä esimerkki. 

Tauko malliston vaatteita voi hankkia mm. Weecos verkkokaupan kautta, johon pääset klikkaamalla tästä. Jälleenmyyjät ja yhteystiedot löydät täältä

Olisi kiva kuulla löytyykö sinun vaatekaapistasi vaate tai asuste, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista? Itselläni tulee mieleen viimeisimpänä istuintyyny, joka on valmistettu vanhoista farkuistani, mutta siitä lisää myöhemmin tällä viikolla kuvien kera. 

Mukavaa alkanutta viikkoa!

Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti