maanantai 27. heinäkuuta 2015

Menneen ajan tyyliä

Olen aina ollut kiinnostunut menneestä ajasta ja historiasta. Niinpä myös menneen ajan muoti, tyylit ja vaatteet kiinnostavat minua. Itselläni on muutamia vintage asusteita ja vaatteita, lähinnä omilta sukulaisilta saatuja. Ajattelin esitellä tänään muutamia vintage aarteitani. 

Vintage vaatteella ja asusteella tarkoitetaan yleensä 1920-1960 lukujen esineitä. Jotkut kyllä mieltävät 1960-luvun vaatteet ja asusteet retroksi vintage sijaan, mutta sallittakoon tietty vapaus jokaisen itse määrittää minkä aikakauden vaatteet ovat vintagea ja minkä retroa. 

Vintage laukkujani



Narumaisesta langasta kudottu iltalaukku




Isän äidin vanha laukku, jossa on irrotettava hihna, 
eli laukku toimii myös clutchina.


Laukku on ollut minulla kovassa käytössä, 
ja se on käynyt kerran suutarillakin ehostuksessa. 



Vaalean ruskea laukku on sukulaiselta saatu
ja ollut mukana monissa juhlissa.


Vintage huivini


Näitä sukulaisilta saatuja vintage huivejani käytän usein. Vintage huivini toimivat mm. hiuspantana, turbaanina, laukun koristeena ja kaulaan kiedottuna. Tarvittaessa huiveista saa vaikka vyön. Huiveilla on helppo ja nopea saada asuihin vaihtelua ja ne saattavat pelastaa myös huonon hiuspäivän. 





Vintage vyö


Tässä on upea ja erikoinen vintagevyöni, jota en ole vielä koskaan käyttänyt. Syy siihen on, etten ole vielä löytänyt sopivaa asua sen pariksi. Vyö on melko painava, joten se asettaa joitain rajoituksia vaatteen materiaalille. Esimerkiksi 
en yhdistäisi raskasta metallivyötä silkkimekkoon. Vyö voisi kyllä toimia Kude Design Perho mekon kanssa; pitääkin ehdottomasti testata pikapuolin sitä yhdistelmää. 





Vintage vaatteissa ja asusteissa on hauskaa niiden ovat yksilöllisyys: samanlaisia ei ihan heti tule vastaan. Vintage vaatteilla ja asusteilla saa luotua omaa yksilöllistä tyyliä. Mielestäni on ihanaa, jos vintage esineeseen liittyy jokin tarina tai muisto esineen edelliseltä omistajalta. Itse en valitettavasti tiedä omien vintage vaatteiden ja asusteiden tarinoita ja se kyllä vähän harmittaa. Tarinat esineiden takaa lisäisivät tunnearvoa entisestään. 

Minua miellyttää se, että Vintage vaatteet ja asusteet ovat tehty laadukkaiksi, eivätkä ole tarkoitettu tämän hetken pikamuodin mukaisesti kertakäyttöisiksi. Monet tämän päivän vaatteet ja asusteet eivät taida päästä vintage ikään. Onneksi poikkeuksiakin löytyy ja laadukkaita vaatteita vielä valmistetaan. 

Minulla on myös muutama vintage mekko, jotka esittelen myöhemmin, kun ne pääsevät juhlistamaan jotain tilaisuutta. 

Vintage terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti