maanantai 17. elokuuta 2015

Kirpparilöytöjä ja koulun alku

Kävin eilen muutamallakin eri kirpparilla lasten ja äitini kanssa, ja tuli tehtyä paljon kivoja löytöjä. Esittelen tänään muutaman astian, jotka pääsivät uuteen kotiin meille. Muista löydöistä sitten myöhemmin. 

Lasinen kupu ja alunen


Lasikupu näyttää kuvassa melko suurelta, mutta on livenä pieni ja siro: juuri sopiva tarjoiluastia kekseille tai esimerkiksi neljälle pienelle leivokselle. Kupu leivonnaisilla on ihan hyödyllinen juttu, etenkin kesäaikaan ulkona kahvitellessa. Kupu ja alunen olivat myynnissä erikseen, eivätkä ilmeisesti ole samaa sarjaa. Äitini onneksi huomasi, että ne sopivat hyvin yhteen ja yhteishinta oli 3 euroa. Ei paha!

Kaksi kippoa



Kippojen pohjassa lukee Made in Portugal ja hand painted. Hento käsinmaalattu kuvio miellytti heti minun silmiäni. Nämä astiat sopivat hyvin tarjoiluastioiksi tai vaikkapa kukkaruukuiksi. En tiedä vielä tarkalleen mihin tarkoitukseen kipot meillä päätyvät, mutta varmasti ne käyttöön pian tulevat. Nämä ihanat kipot maksoivat yhteensä vain 2 euroa. 

Lasinen pullo



Lasinen pullo ihastutti muodoillaan heti ja hinta oli vain 2 euroa, joten mukaanhan se lähti. Pullo soveltuu vaikka öljylle, sillä siinä on tiivis korkki. 

Tässä kävi sillä lailla hassusti, että minun oli tarkoitus mennä myymään (ei ostamaan) ylimääräisiä tavaroita kirpparille. Myyntiaikaa olisi ollut kirpparilla viisi tuntia, joten ajattelin etten saa millään lasten aikaa kulumaan niin pitkään ja samalla toimia myyjänä. Syksyllä pitää kyllä hieman alkaa karsimaan erityisesti pieniä lastenvaatteita pois.


Eilen oli tosiaan viimeinen lomapäivä, sillä koulu alkoi tänään. Tyttäreni aloitti ensimmäisen kouluvuotensa, joten päivä oli erityisen jännittävä meidän perheessä. Aamu meni vastaillessa malttamattoman tyttären kysymyksiin "Miksi kello matelee?" ja "koska voidaan lähteä?". Onneksi kouluun lähtökin tuli eteen ja kiva ensimmäinen koulupäivä saatiin vihdoin käyntiin. Tyttären kouluun lähtö tuntui äidistä yhtä aikaa hienolta ja haikealta. Yksi ajanjakso tuntui päättyneen ja uusi alkaneen. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyä!

Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti