maanantai 7. syyskuuta 2015

10 + 1 syytä rakastaa syksyä

Syyskuu toi mukanaan myös syyskuun kelit. Tällä hetkellä, kun syyskuu näyttää ne huonommat kasvonsa sateen muodossa, monet haikailevat menetetyn kesän perään. Koska itse rakastan syksyä, kirjaan tähän postaukseen 10+1 syytä miksi syksy on ihan kiva juttu.

1. Ihanat syysvaatteet 
Syksy aloittaa uuden kauden ja silloin on kiva hankkia muutama uusi vaate tai asuste täydentämään omaa tyyliä. Olenkin jo kirjoittanut pari postausta syysvaatteista: uudesta syystakistani ja omista syysvaatehaaveista


Neuletakki ja musta paita - kirpparilöytöjä
Farkut - Vero Moda
Tennarit - Liu Jo
Laukku - Salmiak Studio
Huivi - Vintage huivi, saatu sukulaiselta

2. Kynttilät
Rakastan kynttilöitä ja niitä tulee polttettua syksyllä ja talvella paljon. Määrän sijaan olen alkanut kiinnittämään enemmän huomiota kynttilöiden laatuun ja suosimaan kotimaisia kynttilöitä. Kotimaisia kynttilöitä valmistavat mm. Havi ja PuttiPaja.  


PuttiPaja Kuurankukka tuoksukynttilät

3. Takkatuli
Takkatuli lämmittää ja luo tunnelmaa. Meillä on kaksi kotimaista Tulikivi takkaa, jotka olivat heti syyskuun kolmas päivä ensimmäistä kertaa päällä. Kelit kun kylmenevät, takat ovat yhä kovemmassa käytössä. 



4. Villasukat
Olen villasukkaihminen. Kuljen villasukat jalassa kotona melkein ympäri vuoden, mutta erityisesti syksyllä ja talvella viihdyn villasukissa. 

5. Värikäs luonto
Puiden vaihtaessa väriä, luonto on todella kaunis. En ole vielä ikinä päässyt kokemaan todellista ruskaa Lappiin, mutta kyllä Etelä-Suomen puidenkin syyssävyt miellyttävät silmää. 

6. Lenkkeily ja ulkoilu kipakassa ulkoilmassa
Syksy on kivaa aikaa lenkkeilyyn ja ulkoiluun. Sää on oikeastaan vain pukeutumiskysymys. Kunnon sadesään vaatetus ei estä ulkoilemasta kaatosateellakaan. 

7. Lasillinen hyvää punaviiniä
En juuri käytä alkoholia, sillä se sovi sporttipirkon elämään, mutta lasi hyvää punaviiniä harvakseltaan on kyllä nautinto.



8. Omenat
Kypsyvistä omenoista saa tehtyä vaikka mitä. Oma suosikki omenaherkku on omenakaurapaistos. Omena taipuu muuhunkin kuin vain makeisiin paistoksiin ja piirakoihin. Olen käyttänyt omenaa jauhelipiirakkaankin ja se toimii siinäkin hyvin. Kannattaa rohkeasti kokeilla omenoita suolaisiin ruokiin ja leivonnaisiin. 




9. Palju
Meillä on kotimainen Kiramin palju ja erityisesti syksyllä ja talvella paljuilu on ihana juttu. Toki kesälläkin on mukava kylpeä paljun lämmössä, mutta syksy ja talvi ovat minun mielestä parempi aika paljuiluun. Kun vielä illan pimeyteen laittaa paljun läheisyyteen kynttilälyhtyjä, niin ihana tunnelma on taattu. 




10. Syyskukat ja kukkaistutukset 
Meillä kukkivat vielä kesäkukat hienosti, joten syksykukkaistutuksia en ole vielä tehnyt. Viimeistään lokakuussa hankin pihaamme syyskukkia, joista suosikkejani ovat hopealanka, syklamit, syyshortesiat, eerikat, kanervat ja erilaiset havut. 

+ Ihana arki 
Pidän arjesta ja sen tuomista tietyistä rutiineista. Monila on alkanut jo elokuussa koulu ja opiskelu sekä harrastukset ja niin myös meidän perheessä. Arki on ihanaa ja arkea tarvitaan, jotta juhlat tuntuvat entistä paremmilta.

Muistetaan hymyillä, vaikka sataakin!

Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti