torstai 14. toukokuuta 2015

Mrs. Farkku

Farkkukangas on oikea kestosuosikki ja kestävä materiaali. Tällä hetkellä se on myös trendikkäin materiaalivalinta. Demin kangas loistaa materiaalina perusfarkkuhousujen lisäksi paidoissa, liiveissä, takeissa, mekoissa, hameissa tai vaikkapa haalareissa. Trendikäs pukeutuu farkkuun päästä varpaisiin. Less is more! säännön voi nyt unohtaa farkkukankaan kohdalla ja suosia more is more! ohjenuoraa. 

Vastuullinen kuluttaja kiinnittää huomiota farkkujen alkuperään, sillä esimerkiksi hiekkapuhalletut farkut voivat olla tekijälleen tappavat. Hiekkapuhallus tarkoittaa kulutettujen näköisiä farkkuja. Hiekkapuhallus tehdään valitettavasti usein ilman asianmukaisia suojavarusteita, kuten hengityssuojia, jolloin työ voi aiheuttaa erilaisia hengityselinsairauksia esim. kivipölykeuhkon, tuberkuloosin tai keuhkosyövän. Farkkujen epäeettisyydestä voi lukea esimerkiksi Outi Moilalan Tappajafarkut ja muita vastuuttomia farkkuja -kirjasta. Onneksi vastuullisia farkkujakin löytyy.

Vastuullisesti valmistettuja farkkuja ovat mm. K.O.I. eli Kings of Indigo. K.O.I. tarkoittaa japaniksi karppia, joka on onnen, rakkauden ja pitkäjänteisyyden symboli. Farkut suunnitellaan Hollannissa ja valmistetaan vastuullisesti Turkissa ja Tunisiassa. Suomessa K.O.I farkkuja saa esim. Yalo verkkokaupasta.


Farkut K.O.I Kings of Indigo -
Christina High waist slim fit
Toppi kirpparilöytö


Muita vastuullisia farkkumerkkejä on mm. hollantilainen Kuyichi ja ruotsalainen ShampoodleKuyichi farkut suunnitellaan Hollannissa ja valmistetaan eettisesti mm. Turkissa. Shampoodle tuotteet suunnitellaan Ruotsissa ja valmistetaan vastuullisesti Intiassa. 

Kuyichi Haily Sunrise farkut
Shampoodle denims light wash
Shampoodle Demins Light wash
Yalo verkkokaupasta

Suomalainen farkkujen valmistaja on M.A.S.I Company. Merkin Basic malliston farkut ovat valmistettu Suomessa ja ne ovat saaneet Avainlippu-tunnuksen. Basic farkkujen jälleenmyyjät löytää M.A.S.I Companyn nettisivuilta. Kotimaisia farkkuja valmistaa myös Nurmi Clothing. Nurmi farkut suunnitellaan ja ommellaan Suomessa. Materiaaleina on mm. hamppu, luomupuuvilla sekä 100% kierrätetty puuvilla. 
Nurmi // Women
Nurmi Clothing RE-JEANS Greta
Farkkutyyliä löytää edullisesti ja ekologisesti onneksi myös kirpputoreilta. Farkkukangas sopii hyvin myös uusiokäyttöön. Ompelutaitoiset voivat hyödyntää vanhat farkut muokaten ne kokonaan uusiksi tuotteiksi. Vain mielikuvitus on rajana farkkujen tuunauksessa.

Farkkuterkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti