tiistai 20. tammikuuta 2015

Kaavoituksia

Jokin pieni wannabe käsityöläinen minussa tulee taas esiin, kun tänään aiheena on vaatteiden ompelu ja kaavat. Kuten olen aiemmin todennut, en osaa ommella. Pudonneen napin ompelu hoitunee, mutta jos pitäisi piirtää kaavat ja ommella itselleni tai lapsille jokin vaate, yhtälö ei vaan toimi. DIY vaatteet olisi kyllä hieno juttu, etenkin jos työnjälki olisi sellaista, että vaatteita kehtaisi käyttää julkisesti tai että ne edes pysyisivät kasasssa. 

Jos osaisin (tai jos joskus opin ompelemaan) niin hankkisin ehdottomasti suomalaisen Named DIY merkin kaavoja. Merkin kaavoja on saatavilla ainakin Yalon verkkokaupasta. Voin muutenkin lämpimästi suositella Yaloa. Kyseessä on ekologista ja eettistä vaatteita, asusteita ja kosmetiikkaa tarjoava yritys.  Olen saanut heiltä ihan A-luokkaista asiakaspalvelua metsästäessäni Muka va - merkin Silja kynähamettani. Minun kokoni oli loppunut varastosta, mutta he onnistuivat hankkimaan minulle juuri oikean kokoisen hameen ja vieläpä nopeasti. Heillä on valikoimassaan monia kotimaisia vaatemerkkejä, ulkomaisten vastuullisten merkkien lisäksi.

Mutta takaisin kaavoitus asiaan. Named DIY kaavoista saa (ompelutaitoinen) ommeltua kivoja vaatteita. Yksilöllisiä niistä saa valitsemalla itselleen mieluisimman kankaan. Ja tietysti itse tuunaamalla entistäkin yksilöllisempiä. Tässä muutamia minun mielestä kivoja malleja ja lisää löytyy vierailemalla Yalon nettisivuilla.

Jamie farkut | DIY
Jamie farkut
Vanamo mekko | DIY
Vanamo mekko
Ailakki haalari | DIY
Ailakki haalari

Minya paita | DIY
Minya paita
Kaikki kuvat: http://kauppa.yalo.fi/category/79/diy--kaavat

Muistan jostain kuulleeni, että Named DIY kaavat ovat suosittuja Euroopassa erityisesti bloggaajien keskuudessa. Bloggaajat ovat kuulemma esitelleet paljon Named DIY kaavojen ompelutuotoksiaan blogeissaaan. Ties vaikka jonain kauniina päivänä minäkin lisään oman blogiini kuvan itseommellusta Named DIY kaavojen vaatteesta. Se vaate ei ole ehkä vaativin bleiseri vaan ehkä tämä Kanerva paita:

Kanerva paita & pusero | DIY
Kanerva Paita & Pusero 2in1
Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti