perjantai 16. tammikuuta 2015

Kotimaisin askelin

Tämän päiväisen vesiloskaisen kelin "innoittamana", aloin miettimään kotimaisia kenkävalmistajia. En valitettavasti omista yhtään paria kotimaassa valmistettuja kenkiä, pinkkejä Reinoja lukuunottamatta. Kahdet Minna Parikan suunnittelemat kengät löytyy, mutta tietääkseni Parikan suunnittelemat kengät valmistetaan kotimaan sijaan Espanjassa. Korjatkaa jos olen väärässä. Euroopassa valmistetut kengät on vielä ok, mutta jatkossa pyrin välttämään huonolaatuisia, halpatyövoimalla valmistettuja kenkiä. "Halpiskenkien" tilalle olisi nyt löydettävä laadukkaita, mielellään täysin kotimaisia kenkävalmistajia. Tilaa kenkävarastossa on kyllä myös uusille Minna Parikoille.

Googlettamalla kotimaiset kengät pääsee kenkien metsästyksessä alkuun, mutta valitettavasti ei vielä kovin pitkälle. Sanokaahan miksi kotimaisten kenkien valmistajat ovat lähinnä tunnettuja työkengistä kuten Jalas ja Sievi? Janita merkki keskittyy naisten kenkien valmistukseen, mutta valitettavasti malliston kengät eivät ole minun tyyliin. Missä ovat kotimaiset tyrmäävän kauniit, laadukkaat ja silti mukavat jalkaan - kengät? Otan mielelläni vastaan vinkkejä. 

Käytännöllisistä kengistä kotimaista valikoimaa kyllä löytyy. Esimerkiksi lasten kanssa ulkoillessa Kuoma merkin Glamour talvisaappaat toimisivat. Nämä kengät sopivat myös esimerkiksi mustien pillifarkkujen kanssa myös kauppa- ja kyläreissuille, eivätkä varpaat varmasti jäätyisi kovillakaan pakkasilla.
http://www.kuomiokoski.fi/wp-content/uploads/2013/08/Glamour-harmaa6.jpg 
Kuvalähde: http://www.kuomiokoski.fi/tuotelista/#!mg_ld=2447

Olen viime aikoina miettinyt perisuomalaisten huopikkaiden hankkimista. Muistan että pappani kulki talvisin usein huopikkaat jalassa ja varmasti jalat tyytyväisinä. Huopikkaita valmistaa esimerkiksi Lahtiset. Huopikkaat olisivat myös hauskat ja varmasti mukavat myös lapsilla. Lahtiset mallistosta löytyy myös Aki Choklat for Lahtiset mallisto, jossa on moderneja design huopikkaita, huopatennareita ja huopalaukkuja. Mallisto miellyttää varmasti monia, jotka kaipaavat uudenlaisia huopatuotteita. Tässä muutamia huopaisia kuvia:

Original by Lahtiset




http://www.lahtiset.fi/images/stories/2013/acfl2_13.jpghttp://www.lahtiset.fi/images/stories/2013/acfl2_28.jpg



Kuvalähteet: http://www.lahtiset.fi/original/mallisto
ja http://www.lahtiset.fi/images/stories/2013/acfl2_13.jpg

sekä http://www.lahtiset.fi/images/stories/2013/acfl2_28.jpg

Huopikkaita niin aikuisille kuin lapsille sekä paljon muitakin huopatuotteita myy myös Huopalandia

Kotimaisten kenkävalmistajien etsiminen jatkukoon. 

Mukavaa viikonloppua toivotellen,
Mrs. HeyDahl

2 kommenttia:

  1. Kenkäpaja Pihkasta saa taatusti suomessa valmitettua nahkajalkinetta. Mutta se onkin hiukan pienemmässä mittakaavassa tomiva yritys kuin esim:Lahtinen tai Sievi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kati vinkistä. Täytyy vierailla yrityksen nettisivuilla. Seuraavat kengät, jotka hankin ovat ehdottomasti kotimaiset.

    VastaaPoista